Een stukje historie

De bunker aan het Spijkerpad werd in 1952 gebouwd als commandopost van de Dienst Bescherming Bevolking. Er zijn er twee in deze ronde vorm gebouwd, de andere staat in Venlo. Vele oudere Deventenaren hebben als vrijwilliger van de BB de bunker bezocht. In de loop van de 50-er jaren moesten de BB-bunkers zo gebouwd zijn, dat zij bestand waren tegen een aanval met kernwapens. Omdat deze bunker dat niet was, werd de functie van deze commandopost begin 60-er jaren verplaatst naar Raalte.

Oude foto Bunker BB

De bunker werd daarna als opslagruimte voor de civiele verdediging gebruikt tot begin 80-er jaren. In de jaren daarna bood de bunker onderdak aan o.a. een beveiligingsbedrijf, een scoutinggroep, een ondergrondse kwekerij en het jongerencentrum Walhalla.

Lees hier meer over de De Bescherming Bevolking (BB) 


Sinds enkele jaren heeft de bunker weer een passende bestemming. De bunker huisvest een muzikale oefenruimte. Met die bestemming, maar ook met het gebruik, wordt op een passende wijze aangesloten bij de rijke traditie zoals die blijkt uit het BB-lied. In de afgelopen jaren is die oefenruimte gebruikt door muzikanten uit heel Nederland, afkomstig uit alle continenten en met zeer uiteenlopende muziekstijlen.


 

Vrijwilligers:


Adel Faltas

Bart Doornweerd

Holger Boswijk

Erwin Wigman

Reitze Draaisma

Marcel Angeneind


Vrijwilligers gezocht:

Wij zijn op altijd op zoek naar vrijwilligers. Mocht je interesse hebben neem dan contact met ons op!!!

Like us on

Facebook