Band Profielen

Op deze pagina’s staan enkele profielen van bands die bij de Studio de Bunker oefenen. In de toekomst wordt deze pagina uitgebreid met meer informatie over de bands die hiervoor hun medewerking geven.

schwarzblut

Website

www.schwarzblut.com

Facebook

www.facebook.com/schwarzblutband

Video’s

Studio 1 en 2 Report

Youtube

http://www.youtube.com/user/schwarzblut1

Recensies

Swarzblut: een macherend gesamtkunstwerk


Hoe heet de band, waar komt jullie naam vandaan? Kan je iets vertellen over het logo-ontwerp?
 

Onze band heet voluit ‘Die Goetheanistische Tonkunstgesellschaft Schwarzblut’, kortweg: Schwarzblut…wat zoveel betekent als ‘zwart bloed’ in het Duits. Wij maken muziek waarin historische Duitse gedichten een belangrijke rol spelen. Zwart bloed kun je zien als de metafoor voor de inkt waarin de schrijvers hun zielenroerselen aan het papier toevertrouwden. Ons logo bestaat uit onze bandnaam afgebeeld in ‘Fraktur’, het lettertype waarin in de 16e en 19e eeuw de Duitse dichtbundels werden gedrukt.Hoe heet de band, waar komt jullie naam vandaan? Kan je iets vertellen over het logo-ontwerp?

Is jullie band altijd intact geweest of zijn er bandwisselingen in het verleden geweest? Uit wie bestaat de band anno nu?

De band bestaat sinds 2007 en is opgericht door Sturm, Angèlika en Zeon. In 2008 hebben we ons eerste optreden gedaan met een volledige band-bezetting. De line-up is sindsdien ongewijzigd gebleven:

Zeon – synths, breats, vocals
Sturm - synths, breats, video
Angèlika - vocals
Herr V. -  drums
Verstörungssyndikat - bass

Zijn er nog leuke anekdotes bekend over jullie band en wat zijn ze?

Tuurlijk! Memorabel zijn onze optredens (o.a. K17 in Berlijn, Bevrijdingsfestival Wageningen, Summer Darkness Utrecht). Ook de totstandkoming van onze platendeal met Alfa Matrix is bijzonder: we stuurden een promo cd naar een Belgisch magazine en prompt kregen we de vraag of we interesse hadden in een deal bij een gelieerd label!  Voor de 2CD box editie van onze aankomende cd ‘Maschinenwesen’  worden er momenteel remixes gemaakt door bands uit Antwerpen, München, Seattle en New York. We hebben deze bands zelf benaderd en ze waren heel enthousiast om mee te doen. Leuk om als Deventer band in contact te staan met artiesten over de hele wereld.

Jullie zijn al jaren aan het oefenen in de bunker, voelen jullie je op je gemak en raad je andere bands aan om er te komen oefenen?

Zeker! Wij oefenen in de grote ruimte. Daar kan het geluid van het drumstel goed weg. Ook heb je er de ruimte om vrij te bewegen. Je staat niet zo dicht op elkaar, dat is erg praktisch.

Is door het beschikbaar stellen van deze ruimte, de kwaliteit van de band  naar een hogere niveau getild? Zijn jullie prestaties verbeterd in het maken van de muziek.

‘Oefening baart kunst’ luidt een oud gezegde. En zo is het! Door wekelijks te oefenen zijn wij goed op elkaar ingespeeld, beheersen we de nummers en kunnen we tijdens optredens een vette show neerzetten.

Tot slot, verder nog op en aanmerkingen over de bunker?

Wij willen graag onze vaste beheerder Arjan Lanjouw bedanken. Naast een betrouwbare beheerder is hij ook een bijzonder toffe gast die altijd enthousiast en geïnteresseerd is. Een vrijwilliger om trots op te zijn!

 

 

 

Enkele Bands:


Schwarzblut


NOAH


Leuck


Sign


Blues Dogs


Lies in White Eyes 


 

Like us on

Facebook